De paardenkliniek „Den Heyberg“ werd in de loop van 1998 geopend op een voormalig munitiedepot van de NAVO, dat tot een Trainingscentrum voor dravers was omgevormd. Oprichter is dierenarts  Dirk Riemersma, afgestudeerd in 1980, in 1986 in Utrecht gepromoveerd op de biomechanica van het paard en sindsdien gespecialiseerd in de orthopedie en chirurgie bij paarden.
In 1994 volgde de erkenning als internationaal specialist door de European College of Veterinary Surgeons en de European Board for Veterinary Specialists. In Nederland werd erkenning als Specialist chirurgie bij het paard verleend in Duitsland de titel Fachtierarzt für Pferde. Van zijn hand verschenen 15 publicaties in internationale vaktijdschriften en er werden meer dan 20 lezingen op nationale en internationale congressen verzorgd.

In 2014 werd de Sam Hignett prijs toegekend voor de beste klinische presentatie tijdens het internationale paardencongres van de BEVA.
Dr. Riemersma diende als regent in de Board of Regents van de ECVS en in de Tierärztekammer Nordrhein is hij actief in de commissies Weiterbildung (post-academisch onderwijs) en Pferdepraxis (aangelegenheden in de paardenpraktijk).
Riemersma is lid van de KNMvD  (Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde), ECVS (European College of Veterinary Surgeons), AAEP (American Association of Equine Practioners), BEVA (British Equine Veterinary Association), AESM (Association for Equine Sports Medicine), BPT (Bundesverband Praktischer Tierärzte) en GPM (Gesellschaft für Pferdemedizin).

 

nl_NL