Dr. Riemersma behaalde het dierenartsdiploma in 1980. Hij was daarna tot 1986 verbonden aan de Faculteit der Diergeneeskunde in Utrecht en promoveerde in 1986 op het proefschrift: “Biomechanics of the digital tendons in the equine hindleg”. Daarna zette hij zijn studie voort in de richting van de paardenchirurgie en bezocht daartoe gerenommeerde klinieken in Zweden (Helsingborg), Duitsland (Hochmoor, Telgte) en Engeland (Newmarket). Hij sloot de internationale leergang in 1990 af met een specialistische opleiding in de paardenchirurgie aan de universiteit van Pennsylvania (New Bolton Center). Na een korte werkperiode bij een collega in Wenen, werd in 1992 een vrije vestiging als paardenarts begonnen, aanvankelijk met een sterk ontwikkelde ambulante praktijk, die zich echter meer en meer in de richting van de gespecialiseerde orthopedische en chirurgische behandelingen op klinisch niveau ontwikkelde. Hierdoor werd een kliniek noodzakelijk, die tenslotte in de paardenkliniek op “Den Heyberg” zijn uiteindelijke gestalte kreeg.
In 1994 werd in Zwitserland het internationale examen van de European College of Veterinary Surgeons (ECVS) behaald, wat het recht gaf tot het voeren van de titel Diplomate of the ECVS ook wel aangeduid als Eurospecialist in de veterinaire chirurgie. In 1995 verleende de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) de erkenning Specialist Chirurgie bij het Paard. Dr. Riemersma is ook een erkend paardenpracticus van de KNMvD.
Andere professionele activiteiten zijn: Voorzitter van de PR commissie van de ECVS en afgevaardigde in het bestuursorgaan van de Tierärztekammer Nordrhein, met zitting in de commissie voor postacademisch onderwijs aan dierenartsen en de commissie paardenpraktijk.
Dr. Riemersma is lid van: de Groep Paardenpractici van de KNMvD, European College of Veterinary Surgeons (ECVS), American Association of Equine Practitioners (AAEP), British Equine Veterinary Association (BEVA), Association for Equine Sports Medicine (AESM), Bundesverband Praktischer Tierärzte (BPT), Gesellschaft für Pferdemedizin (GPM).