Nu ook MRI en nieuwe collega’s.

In de loop van 2022 werden de diagnostische en therapeutische mogelijkheden met een aanvullende locatie en enkele geroutineerde collegae uitgebreid. Door een samenvoeging van de Paardenkliniek Den Heyberg met de Paardenpraktijk van collega Michael Hüpen uit Straelen ontstond het Pferdemedizinische Zentrum (PMZ).
Het betekent een verdieping van de diagnostische beeldvorming en osteopathische diagnostiek en behandeling aan de bestaande mogelijkheden van orthopaedie en chirurgie werden toegevoegd. Het dierenartsen bestand werd door de collegae Joost Kramer met een jarenlange ervaring in de beeldvormende diagnostiek, m.n. de MRI en Max Diekstall met een jarenlange ervaring in de paardenchirurgie versterkt. Beide collegae brachten hun know-how uit de Pferdeklinik Leichningen mee.

De locatie Straelen is momenteel het centrum voor de orthopaedische diagnostiek, inclusief de MRI, terwijl de locatie Den Heyberg in Kevelaer zich meer op de chirurgie kan toeleggen. De operatieruimte werd met een extra uitslaapbox uitgebreid. De stationaire opname capaciteit werd van 20 naar 30 boxen vergroot. Naast de oprichter van de Paardenkliniek Den Heyberg, Dr. Dirk Riemersma (wetenschappelijke leiding en kwaliteitsbewaking) kan het PMZ op de chirurgen Gerold Fahlbusch (sinds 2014 als chirurg op Den Heyberg actief) en Max Diekstall (de voormalige paardenchirurg van de Pferdekliniek Leichlingen) bouwen. Doordat de orthopaedische diagnostiek naar Straelen werd verlegd kon de capaciteit van de paardenchirurgie in de Paardenkliniek Den Heyberg worden uitgebouwd.

nl_NL