In 1993 werd “Den Heyberg”, een voormalige militaire opslagplaats voor munitie van de NAVO, verkocht aan enkele ondernemende inwoners van de gemeente Kevelaer. Deze hebben het ongeveer 400 hectare grote terrein, waarop 325 munitiebunkers waren gelegen, omgebouwd tot een trainingscentrum voor dravers. Hiertoe werden ruim 100 bunkers omgebouwd tot stallen, die in totaal plaats boden voor 750 dravers. Ook werd een 1200m lange trainingsrenbaan aangelegd en in totaal 7,5 km zandwegen voor lichtere trainingen. Door de locatie t.o.v. van gerenommeerde renbanen als Gelsenkirchen, Dinslaken, Mönchengladbach en Recklinghausen, maar ook t.o.v. Duindigt en Wolvega, Frankrijk en Scandinavie, werd “Den Heyberg” een van de belangrijkste trainingscentra voor dravers in de regio.

Door de grote hoeveelheid top-paarden op het terrein was een goed ingerichte kliniek voor paarden gewenst. Daardoor werd de huidige eigenaar van de praktijk, Dr. Riemersma, die een reputatie op het gebied van orthopedie en chirurgie bij paarden genoot en reeds vele dravertrainers tot zijn cliëntèle mocht rekenen, verzocht zijn praktijk op “Den Heyberg” op te zetten. Vanaf 1998 werd de huidige klinieklocatie betrokken. Het bestaat uit 6 grotere bunkers, waarin 25 patiëntenboxen, een poliklinische afdeling met bureau en laboratorium, een ruimte voor diagnostische beeldvorming (röntgen, echo, endoscopie) en een operatiekamer voor paarden werden gebouwd.

 

De Paardenkliniek Den Heyberg telt thans negen medewerkers en groeide uit tot een Euregionale kliniek voor orthopedie en chirurgie bij het paard met een erkenning als opleidingscentrum voor nationale en internationale specialisatie tot paardenpracticus en paardenchirurgie. Naast orthopedische en Sportmedische ambulante patiënten worden jaarlijks meer dan 500 paarden op de kliniek geopereerd.

 

 

 

 

 

nl_NL